Adını, tüm dünyaya ilim, adalet ve medeniyet götürmüş olan Osmanlı Devleti’nin dünya eğitim tarih ve uygulamalarına miras bıraktığı Enderun Mektebinden alan Vakfımız, Enderun geleneğine dayalı fıtrat ve merhamet temelli eğitim modeliyle ülkemizin, milletin, ümmetin ve insanlığın ihtiyaç duyduğu ilim, fikir ve sanat insanları, örnek ve öncü nesiller yetiştirmek için çalışmakta ve hizmet yürütmektedir.
İslam’a bir bütün olarak bakma: İslam’ı, yaşamın her alanına nüfuz etmesi gereken bir inanç ve yaşam biçimi olarak değerlendiren bir toplumsal yapı inşa etmek.
İstişare: Karar alma süreçlerinde bilgi ve deneyim sahibi bireylerin birikimlerinden, görüş ve tavsiyelerinden en üst düzeyde istifade etmek.
Taassuptan uzak durmak: Herhangi bir kişi, ideoloji inanç ya da yaklaşıma körü körüne bağlanmamak; meslek, meşrep ve mezhep taassubu gütmemek; tüm inanç, fikir, söylem ve eylemleri Kur’an ve sünnet süzgecinden geçirerek değer atfetmek.
Vasıtaları gaye edinmemek: Temel hedef olarak, rızâ-yı ilahîyi gölgede bırakabilecek hiçbir vasıtayı gaye haline getirmeyip Allah’a kul, Resulüne ümmet olmayı her daim tek referans gaye olarak kabul etmek.
İtidal üzere olmak: Duygu, tutum, düşünce ve davranışlarda aşırılıklardan, ifrat ve tefritten uzak durup vasat ümmet tanımlamasına uygun olarak her zaman itidali (orta yolu) tercih etmek.
Eğitim ve insan yetiştirme: Bütün çalışmaları, İslam’ın, inanç ve kültürümüzün bilinmesi, benimsenmesi ve yaşanması hedefine odaklanmış kâmil insanlar yetiştirerek hayırlı ümmeti tesis etmeye yöneltmek; eğitimi bu süreçte en mühim ve öncelikli yol olarak kabul etmek.